Rainbow Resources Group rejoint Axis Group

Nous sommes fiers de vous annoncer qu'à partir d'aujourd'hui, Rainbow Resources Group rejoint Axis Group. Le groupe Axis est un acteur de référence dans le secteur du recrutement et des services RH depuis près de 25 ans.

Nous avons beaucoup en commun : notre gamme de clients et de candidats, notre méthodologie, notre positionnement qualitatif sur le marché et, enfin et surtout, notre éthique et nos valeurs.

Ensemble, nous sommes fortement convaincus que vous pourrez atteindre vos objectifs en matière de ressources humaines grâce à un large gamme de services.

Pour en savoir plus, cliquez sur le bouton ci-dessous

Candidates Employeurs

Rainbow Resources Group rejoint Axis Group
1

De Wolf van de hoop

An.jpg
An Degryse
 • 3 Min de lecture
shutterstock_109345772.png

Een kort verhaaltje als inleiding. Een oude wijze indiaan zat op een bank in het reservaat met zijn kleinzoon. Die laatste zei” Grootvader, ik ben radeloos. Mijn liefje heeft het uitgemaakt. Ik heb geen job. Verschillende van mijn vrienden hebben zelfmoord gepleegd en wij drinken ons geregeld laveloos. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.” De grootvader antwoorde: “Mijn zoon, wanhoop is als een wolf. Een verschrikkelijke wolf die je zal doodbijten en je ziel zal verscheuren…Maar de hoop is ook een wolf. Even krachtig. En hij kan voor jou met de wolf van wanhoop vechten.” Daarna zweeg de oude man. “Maar grootvader”, zei de jongeman, “jij moet mij zeggen welke wolf zal er winnen?” Waarop de grootvader zei “ de wolf die jij gaat voeden.”

Als we tijdens het selectieproces enkel focussen op wat kandidaten niet kunnen of fout doen dan zadelen we onszelf op met gevoelens van wanhoop en onmacht. Eve Lipchik, één van de pioniers om te werken met de opglossingsgerichte methode leert ons na veel onderzoek dat we ons beter kunnen richten op de sterktes van de anderen én van onszelf. Wanneer we aandacht hebben voor de sterktes, voor de manier waarop iemand omgaat met moeilijkheden en voor de vaardigheden die men leert uit tegenslagen, met andere woorden, als we uitgaan van veerkracht en de daaraan gekoppelde attitude van hoop, dan versterken we niet alleen onszelf maar ook onze gesprekspartner. 

Veerkracht is besmettelijk. Aandacht voor onze eigen veerkracht en die van de anderen vergroot de veerkracht binnen het het interview/selectieproces. Vragen zoals:

 • - Waar ben jij de afgelopen jaren beter in geworden?
 • - Wat zijn voor jou sprankelende momenten op je werk, in je loopbaan geweest?
 • - Wat heb jij gedaan om bij te dragen aan de successen van uw team?

kunnen het gesprek een positieve boost geven die het nodig heeft om echt het beste in mensen naar boven te brengen. Iets wat elke HR advisor toch wil tijdens een interview? Nancy Kline schrijft in haar boek “Time To Think”: “Mensen zijn beter in staat om bij te dragen in een gesprek/interview als ze eerst iets waar of positiefs kunnen zeggen over zichzelf of over hun job/laatste werkervaring. Vermijd dus vragen als “wat doe je niet goed, hoe komt dat, aan wie of wat ligt het,…?” We leren meer van onze successen dan van onze fouten, zo blijkt uit onderzoek. De beste manier om je veerkracht en hoop te vergroten is  jouw manier van reageren tegen het licht te houden. Daarbij is de doelstelling je aandacht te richten op wat goed gaat en wat effectief werkt of gewerkt heeft voor jou of in die situatie. Veerkracht is niet iets wat je hebt of niet. Afhankelijk van de omstandigheden ben je beter of minder goed in staat om te gaan met tegenslag. Je kan veerkracht ook oefenen. Je kan er bewust voor kiezen om beter te worden in de volgende vaardigheden:

 • - Meegaan met wat er gebeurt (versus ontkenning)
 • - Accepteren dat de zaken niet altijd lopen zoals jij dat wil (versus alles willen controleren);
 • - Tegenslag zien als een opportuniteit om iets nieuwe te beginnen of te leren;
 • - Jouw aandacht richten op de gewenste toekomst (versus de gevreesde toekomst);
 • - Gebruik maken van wat er wel is (versus wat er niet is);
 • - Geduld oefenen;
 • - En in kleine stappen realiseren wat mogelijk is (versus een stappenplan in grote stappen).

Hopelijk vindt u wat inspiratie in deze woorden en wordt u er als mens ook wijzer van. Interviewen hoeft geen kruisverhoor te zijn met negatieve bijklank. Veerkracht en een hoopvolle attitude zijn vooral een kwestie van keuze.

J’ai décidé d’être heureux,” zei Voltaire, “parce que c’est bon pour la santé.”

Hebt u ideeën, extra voorbeelden of feedback, deel ze gerust via onze sociale media.

Succes.

 

An Degryse

Ce site Web utilise des cookies. Consulter notre politique en matière de cookies.