Over ons / Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als bedrijf en als individuen zijn we bezig met de wereld rondom ons en de toekomst van de volgende generaties.

We zijn een waarden-gedreven bedrijf; het vorm de kern van ons dagelijks zaken doen. Met dit in het achterhoofd, kijken we naar de wereld en geloven we dat we de wereld lichter kunnen maken zoals een wereldboog dat doet. Dankzij ons team slagen we hier ook in. Doorheen het jaar, ondernemen we heel wat initiatieven, mede dankzij verschillende externe partners, om onze sociaal-maatschappelijke activiteiten vorm te geven. Op regelmatige basis geven we een ruggensteun aan een waaier van goede doelen die in lijn liggen met onze waarden. Bij Rainbow zijn we trots dat we zo kunnen bijdragen, al is maar met kleine beetjes, om de wereld aangenamer te maken.

Jaarlijkse boekenverzameling- en donatie voor het goede doel

Jaarlijkse boekenverzameling- en donatie voor het goede doel

Elke zomer streven we ernaar samen met onze klanten en kandidaten zoveel mogelijk boeken, DVD's en CD's te verzamelen om te doneren voor het goede doel. Onze actie loopt dit jaar van 24 juni tot 6 september 2019. 

De editie an vormige jaar was een succes, en dit jaar hopen we opnieuw op een enorme toestroom van boeken. We gaan voor de 500 boeken. Met de warmte, engagement, en het enthousiasme zoals we het de vorige jaren hebben gekend, gaat dat ons zeker lukken. Maar het gaat niet om het aantal boeken, het gaat om de solidariteit. 

Mensen kunenen langskomen om hun boeken aan te bieden van 24 juni tot 6 september 2019 en op werkdagen dus 9 en 17u45 (vrijdag tot 16u45). 

Adres:

  • Boulevard Brand Whitlock 87/93 bus 8
  • 1200 Brussel 
  • Stationsstraat 60 bus 4
  • 2800 Mechelen
De pyjama-challenge

De pyjama-challenge

Rainbow Resources Group gelooft in de talenten van mensen en pleit voor maximale kansen op ontwikkeling en succes voor iedereen. Daarom ondersteunen we initiatieven zoals de Pyjama Challenge van Bednet. Bednet is een organisatie waarmee zieke kinderen hun talenten kunnen bijhouden en ontwikkelen.

Tijd schenken aan het goede doel

Tijd schenken aan het goede doel

Tijd is onze meest waardevolle en beperkte bron. Met dit in gedachten besloot Rainbow Resources Group in 2018 om tien werkdagen te doneren aan een goed doel. We hebben ons aangemeld op een boerderij die therapeutische activiteiten aanbiedt aan kinderen en volwassenen met een handicap. We hielpen bij de teelt van de boerderij en de versterking van de infrastructuur. Alle teamleden rolden met plezier de mouwen op! 

Green thumb

Green thumb

We streven ernaar onze CO2-voetafdruk te verminderen door papierverspilling te beperken. We doen dit door e-mail en dubbelzijdig afdrukken aan te moedigen, samen te werken met partners die onze documenten versnipperen en recyclen, door IT-apparatuur en elektronische apparaten te recycleren en door het openbaar vervoer te promoten.

Bovendien steunt onze Managing Director een aantal liefdadigheidsorganisaties en is hij lid van de Raad van Bestuur van een "beschermde werkplaats".