Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group

Met trots kondigen we aan dat Rainbow Resources Group vanaf vandaag deel uitmaakt van Axis Group.
Axis Group is sinds bijna 25 jaar een gevestigde waarde in de rekruteringssector.

We hebben veel met hen gemeen: een soortgelijke database aan klanten en kandidaten, dezelfde manier van werken, éénzelfde oog voor kwaliteit en we hanteren dezelfde normen en waarden.

Samen kijken we er naar uit om je HR-doelstellingen kracht bij te zetten met ons breed gamma aan HR-diensten.

Lees meer via onderstaande knop.

Werknemers Werkgevers

Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group
1

Lente…het perfecte moment voor een lenteschoonmaak in je mailbox!

Sandy.jpg
Sandy Heylen
  • 2 Min leestijd
cleanmailbox2.jpg

Klinkt goed, maar hoe begin je eraan?! Ctrl+Alt+Del is de meest snelle opkuismethode, maar dat is wel een drastische keuze. Volg onderstaande 7 stappen en je hebt een opgeruimde overzichtelijke mailbox.

Klaar voor de nieuwe start?

Stap 1: Archief-map

Maak een nieuwe map aan en geef het de naam "archief". Sleep er alle mails in die ouder zijn dan drie maanden. De kans dat je die nog nodig zal hebben is nihil, maar het idee dat je ze toch nog kan terugvinden als het écht nodig is, geeft alvast een geruster gevoel.

Stap 2: Maak een mappenstructuur

A.d.h.v. de overige mails maak je een logische mappenstructuur op. Gebruik hoofdmappen en submappen om een duidelijke structuur te creëren. Keep it short and simple! Tip: als je reeds een structuur hanteert om je papieren te ordenen, trek die dan door naar je mailbox. Dat zorgt voor minder zoek- en denkwerk om alles terug te vinden. Doe dat natuurlijk niet als je papierwerk ook aan een schoonmaak toe is. Verplaats alle overgebleven mails in je nieuwe mappenstructuur. Laat enkel de te behandelen mails nog in je inbox staan.

Stap 3: Labels

Maak gebruik van de labels in je inbox om prioriteiten nu en in de toekomst aan te geven. Zoals bijvoorbeeld: To do, dringend (vandaag te behandelen), follow-up, lezen, delegeren, … Als je je mailbox opent, bezorgen die labels je onmiddellijk een overzicht van je prioriteiten voor de dag. Pas de labels onmiddellijk toe op de mails die nog in je inbox staan. Een instant duidelijk overzicht is bij dezen gegarandeerd!

Stap 4: Auto-archiveren

Stel de optie auto-archiveren in. Voor elk mailprogramma is dat anders, je goede vriend Google zal je zeker helpen bij deze instellingen. Waarom dat zo belangrijk is? Zo wordt je mailbox niet traag door alle grote en zware bestanden erin. Want geef toe, niets zo frustrerend dat een trage mailbox, toch?

Stap 5: Proficiat

Heeft u de vorige 4 stappen tot een goed eind gebracht? Dan mogen we u proficiat wensen, u bent de trotse eigenaar van uw nieuwe, opgeruimde mailbox. Maar vergeet vooral niet om bij elke mail aan stap 6 te denken.

Stap 6: Nieuwe gewoonte…vanaf NU!

Mail verwerkt? Label weghalen en slepen in de juiste map. Zo blijft je mailbox leeg en overzichtelijk. Bye bye mailstress! Want de mails die in je inbox staan, zijn op die manier enkel de mails die je nog dient te verwerken. Vanaf nu is het doorlopen van je mailbox met je eerste tas koffie 's ochtends a piece of cake.

Stap 7: Praten werkt

Last but not least…, vergeet vooral niet dat mailen vaak ook niet nodig is. Je kan het ook persoonlijk of telefonisch zeggen of vragen. Dat scheelt opnieuw wat mailtjes in je inbox en je zal zeker merken dat je minder mails zal ontvangen, want je collega's kopiëren maar al te graag dat goede voornemen van je.

 

Alvast veel plezier met je nieuwe mailbox!

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.