Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group

Met trots kondigen we aan dat Rainbow Resources Group vanaf vandaag deel uitmaakt van Axis Group.
Axis Group is sinds bijna 25 jaar een gevestigde waarde in de rekruteringssector.

We hebben veel met hen gemeen: een soortgelijke database aan klanten en kandidaten, dezelfde manier van werken, éénzelfde oog voor kwaliteit en we hanteren dezelfde normen en waarden.

Samen kijken we er naar uit om je HR-doelstellingen kracht bij te zetten met ons breed gamma aan HR-diensten.

Lees meer via onderstaande knop.

Werknemers Werkgevers

Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group
1

De functie van Management Assistant te vaak ondergewaardeerd?

  • 2 Min leestijd
business-819293_1920.jpg

Met spijt stellen we vast dat vandaag nog steeds de functie van Management Assistent in sommige organisaties wordt onderschat. Vandaar ons pleidooi voor een positieve inschaling van deze functie, in eender welke organisatiestructuur. 

We durven stellen dat een Management Assistant vandaag binnen een afdeling en/of een onderneming een onmisbare schakel is. De rol wordt opgenomen door een zeer veelzijdige persoonlijkheid die van veel markten thuis is. Hij of zij is een spilfiguur, die niet enkel werkt voor zijn/haar manager; maar tevens de liason-functie opneemt tussen de eigen afdeling en andere afdelingen binnen dezelfde organisatie.

Hij/zij is een visitekaartje voor de onderneming, daar zij meestal het eerste contact leggen met de buitenwereld. Dankzij hun goede talenkennis zijn zij daartoe de meest geschikte personen.

Ze kunnen niet alleen goed luisteren maar weten ook, met de nodige discretie, aan wie ze de informatie mogen doorgeven. 

Ze faciliteren het werk van hun collega’s en weten als geen ander een agenda te beheren. 

Ze gaan weinig problemen uit de weg, blijven zich vormen, zijn adaptief aan nieuwe technologieën en last but not least, houden de technologie menselijk.

“Last minute” issues oplossen is hen niet vreemd, bijvoorbeeld een planning aanpassen, een vergadering verplaatsen, reizen (her)boeken of een tekst redigeren.

Tenslotte leren zij denken en voelen met hun managers en zijn ze hun manager(s) altijd een stapje voor, zodat ze proactief kunnen samenwerken en als het ware een verlengstuk vormen van het management. 

Een belangrijke functie, die volgens ons niet snel zal verdwijnen ondanks alle nieuwe technologie. De functie zal wel evolueren, deze personen zullen zich de innovatie eigen moeten maken en misschien zelfs nieuwe aspecten integreren maar hun rol zal aan belang winnen daar de empathie en het verbindend vermogen broodnodig in elke organisatie, niet vervangen kan worden zelf niet door “Artificiële Intelligentie”.

Denkt u er ook zo over of net niet? Laat het ons zeker weten via onze sociale media-kanalen 

Uw Rainbow Team

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.