1

Diversiteit op de werkvloer: jouw voordelen!

Frank.jpg
Frank Vande Voorde
  • 2 Min leestijd
bednet.jpg
Zoals vermeld in het woordenboek gaat het over feiten en perceptie. Daar waar je een verschil ziet, zal er een verschil zijn.

Wat is diversiteit? 

De voorwaarde van het hebben of bestaan van verschillende elementen: verscheidenheid; vooral: de opname van verschillende soorten mensen (zoals mensen van verschillende rassen of culturen) in een groep of organisatie 

Zoals vermeld in het woordenboek gaat het over feiten en perceptie. Daar waar je een verschil ziet, zal er een verschil zijn. Een voordeel is te zien in verschillende competenties en je kunt zien waarom diversiteit zo positief is.

 

Waarom een diversiteitsbeleid?

Het is belangrijk om diversiteit tijdens het rekruteren in de gaten te houden. Talloze redenen kunnen worden vermeld, hier zijn de beste volgens ons:

-       Mensen aannemen die een betere integratie in onze samenleving nodig hebben;

-       We moeten evolueren naar een diverse bevolking;

-       Ontdek de diversiteit aan klanten en cliënten.


Diversiteit is een uitstekende strategie om de veranderende markt, op het vlak van business evenals mensen, aan te pakken.

 

Integreer een diversiteitsbeleid

Om een beter diversiteitsbeleid in uw organisatie te hebben, begin met een duidelijke en open communicatie.

Bepaal wat het betekent en verbind het met de waarden van uw bedrijf.

Hoe meer uw bedrijfsleiders, de managers en het team de voordelen van diversiteit promoten, hoe meer uw beleid wordt geïmplementeerd.

Een actie die kan worden ondernomen, is uw werknemers trainen in het omgaan met diversiteit en het beter begrijpen van verschillende culturen.


Voordelen

Door diversiteit kun je verschillende vaardigheden, ervaringen en standpunten leren en verwerven. Op zich kan het bedrijf zijn diverse klanten beter van dienst zijn.

Communicatie met uw klanten wordt eenvoudiger dankzij uw team dat meerdere talen spreekt en weet hoe te handelen naar hun verschillende culturen.

Verschillende ideeën en creativiteit zullen worden gestimuleerd, wat resulteert in een breder scala aan oplossingen. Het opent echt deuren naar een betere internationale groei en integratie.

En ten slotte, tijdens een ‘War for Talent’, geeft het de organisatie toegang tot een grotere pool van potentiële kandidaten.

Diversiteit kan niet meer worden genegeerd, want het is de sleutel tot succes in de toekomst! 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.