Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group

Met trots kondigen we aan dat Rainbow Resources Group vanaf vandaag deel uitmaakt van Axis Group.
Axis Group is sinds bijna 25 jaar een gevestigde waarde in de rekruteringssector.

We hebben veel met hen gemeen: een soortgelijke database aan klanten en kandidaten, dezelfde manier van werken, éénzelfde oog voor kwaliteit en we hanteren dezelfde normen en waarden.

Samen kijken we er naar uit om je HR-doelstellingen kracht bij te zetten met ons breed gamma aan HR-diensten.

Lees meer via onderstaande knop.

Werknemers Werkgevers

Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group
1

Je bent zo sterk als……jouw netwerk

An.jpg
An Degryse
  • 4 Min leestijd
connections-2099068_960_720.png
Bij Rainbow Resources Group zijn we er al lang van overtuigd, meer nog, het maakt ons uniek op de markt: “de kracht en het netwerk van mensen”.

Het is niet wie je bent, maar wie je kent!

Wie zijn de mensen die jouw loopbaan net dat ene duwtje in de rug kunnen geven? Door in jou te geloven, door je kansen te bieden, door goed te hebben geluisterd naar jouw verhaal maar even goed door hun netwerk of door de juiste man of vrouw op de juiste plaats te zijn? We zoemen graag in op de vijf belangrijkste profielen die je maar beter actief kan aanhalen in jouw zoektocht.

Familie

Heb je een goede band met je familie? Dan zijn zij waarschijnlijk een goede referentie om je carrière(keuzes) te beoordelen. Zij zien waar het misloopt en of jij nog gelukkig bent in je job, wanneer jij er te dicht bijstaat om nog te onderscheiden wat goed of slecht voor je is. Vraag hen om advies. Zij kennen je het langst. En ook zij hebben een netwerk. Zij zijn ook de ideale sparringpartner om zaken mee te oefenen. Of om eerlijk om feedback te vragen: wat vinden zij waar jouw sterke punten liggen? Oefen met iemand van hen je personal pitch of vraag hen om jou eens te schetsen in vijf lijnen.

Goede vrienden

Goede vrienden zijn vaak niet dik bezaaid. Je hebt misschien veel kennissen, maar die enkelingen waar je alles aan kan toevertrouwen, die zijn onbetaalbaar. Zij zullen je de waarheid zeggen, jou eerlijke feedback geven, je herinneren aan jouw doelen als je even je focus verliest, luisteren als het minder goed gaat. Maar ze zullen ook eerlijk durven zijn en jou weer die duw in de juiste richting geven als je de pedalen verliest. Reken op hen voor perspectief en emotionele ondersteuning.

Een mentor

Een goede mentor kan je baas zijn maar het kan net zo goed een collega, vriend, buurman/-vrouw, professor of wildvreemde van op café zijn. Het gaat niet zo zeer om wie het is, maar om wat ze je te bieden/leren hebben. Vaak is het iemand die al ervaring heeft in het veld waar jij je ook aan wilt wagen. Hun expertise is onbetaalbaar. Soms is het iemand met bepaalde vaardigheden die jouw carrière net zo goed kan verder helpen, al is hij/zij actief in een volledig andere sector. Misschien is het gewoon iemand met een goede energie die je motiveert om door te zetten en je nieuwe inzichten kan bijbrengen. Mentors vind je overal, maar je moet je er wel voor openstellen en willen bijleren. Het soort mensen dat jouw potentieel ziet en je mogelijkheden aanbiedt. Hij of zij zal je onder zijn of haar vleugels nemen en je motiveren om het onderste uit de kan te halen. Beter nog, jij zal je automatisch gemotiveerd voelen om je te bewijzen. 

Al dat vrijwilligerswerk

Ben je actief (geweest) als vrijwilliger? Ook daar heb je een netwerk opgebouwd met mede-vrijwilligers en met de mensen die de organisatie runnen. Ze zullen je inzet graag belonen door iets terug te doen en je aan te raden bij vrienden, of zullen je in gedachten houden als ze een leuke job-opportuniteit tegenkomen. Je kan hen ook steeds vragen of ze referentie willen zijn, zeker bij starters is het handig om hen als referentie te kunnen aanhalen. Dit geldt trouwens ook voor jouw stages en vakantiewerk!

De arbeidsconsultent of recruitment consultent

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Jij voelt je misschien niet meer thuis in de sector die je hebt gekozen of je voelt dat jouw talenten niet meer tot hun recht komen. Wat weet je eigenlijk nog over die nieuwe jobs met nieuwe termen? Een recruitment consulent kan dan perspectief bieden en de bomen in het bos aanduiden. Je kan bij hen terecht voor advies, tips en begeleiding. Zij stellen misschien vragen waar jij zelf nog niet aan gedacht had en hebben genoeg ervaring om met een waaier aan mogelijkheden op de proppen te komen. Zie hen niet alleen als mensen die jou moeten “op de rooster leggen”, integendeel zij houden vinger aan de pols en kunnen op basis van een diepte-interview jou mee richting geven en adviseren. Mensen die hun job au serieux nemen doen dit maar al te graag. Bij Rainbow ben je in elk geval meer dan welkom voor een diepte-interview in functie van een nieuwe uitdaging.

Praat je met deze mensen over je toekomst? Dan ziet jouw carrière er rooskleurig uit. Zo niet, tijd om je netwerkvaardigheden uit te testen.

An Degryse

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.