Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group

Met trots kondigen we aan dat Rainbow Resources Group vanaf vandaag deel uitmaakt van Axis Group.
Axis Group is sinds bijna 25 jaar een gevestigde waarde in de rekruteringssector.

We hebben veel met hen gemeen: een soortgelijke database aan klanten en kandidaten, dezelfde manier van werken, éénzelfde oog voor kwaliteit en we hanteren dezelfde normen en waarden.

Samen kijken we er naar uit om je HR-doelstellingen kracht bij te zetten met ons breed gamma aan HR-diensten.

Lees meer via onderstaande knop.

Werknemers Werkgevers

Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group
1

Als werknemer op zoek naar ondersteuning voor je loopbaan, hoe het bos door de bomen nog zien?

An.jpg
An Degryse
  • 3 Min leestijd
hakon-sataoen-30528-unsplash.jpg
In Vlaanderen, Brussel en Wallonië bestaan er verschillende maatregelen om uw loopbaan een boost te geven. We willen u graag een kort overzicht bieden.

Niet met de bedoeling om exhaustief te zijn, wel met het doel om u meer inzicht te geven en op weg te helpen in het opleidingen – en begeleidingsbos van VDAB, Actiris en Le Forem.

Opleiding volgen

Laten we starten met “ondersteuning voor een opleiding”.

Daarvoor is de formule van opleidingscheques ontwikkeld. Opleidingscheques zijn een vorm van financiële steun die wordt toegekend door de gewesten in België. Ze kunnen gewoon worden besteld bij de VDAB, Actiris of Le Forem. De aankoopprijs van de cheques ligt altijd lager dan hun reële waarde. Via deze concrete link krijgt u een volledig overzicht van alle mogelijke vormen in de verschillende gewesten. Vanop deze pagina kan u dan doorklikken naar de specifieke aanbieders voor de concrete uitleg:

-        Wie kan beroep doen op deze cheques?

-        Waarde van deze cheques?

-        Hoe dient men ze aan te vragen?

-        Welke opleidingen geven recht op deze ondersteuning?

 https://www.belgium.be/nl/Leren/permanente_vorming/opleidingscheques

Loopbaanbegeleiding

Steeds meer werknemers en zelfstandigen volgen loopbaanbegeleiding en betalen daarvoor met loopbaancheques. Eén zo'n cheque kost u als gebruiker 40 euro. Maar dankzij de gulle tussenkomst van de Vlaamse overheid, kan u daardoor een stevige begeleiding zoeken die in realiteit meer kost dan 40 euro. Die investering zou worden terugverdiend doordat werknemers die in loopbaanbegeleiding zijn geweest minder ziekteverlof opnemen, niet zo vaak tegen een burn-out aanlopen en langer aan het werk blijven.

Iedere inwoner van Vlaanderen of Brussel kan van loopbaancheques van VDAB gebruikmaken als hij in de voorbije 6 jaar zijn 2 loopbaancheques nog niet heeft opgebruikt, als hij vol- of deeltijds als werknemer of zelfstandige aan de slag is én als hij in de laatste 2 jaar minstens 1 jaar als werknemer of zelfstandige gewerkt heeft. Ook inwoners van andere landen van de EU of EER kunnen loopbaancheques aanvragen als ze werken in Vlaanderen of Brussel. Als je in Wallonië woont kan je dat echter alleen als je verhuisd bent vanuit een ander land van de EU of EER en werkt in Vlaanderen of Brussel! Ook als uitzendkracht kan je loopbaancheques aanvragen als je in de voorbije 2 jaar minstens 1 jaar gewerkt hebt of minsten 9 maanden gewerkt hebt, waarvan 4 weken ononderbroken.

Alle concrete informatie vindt u ook via onderstaande linken. https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding en http://www.vdab-loopbaancheque.be/wie/

Als Rainbow Resources Group vinden wij het niet alleen onze taak om correcte informatie te geven maar ook om kritisch na te denken en trends te volgen.

De cijfers liegen er niet om, heel wat mensen deden afgelopen vier jaar beroep op de loopbaancheques en de loopbaancoaches popten als paddenstoelen uit de grond.

Sinds eind 2017 heeft de VDAB dan ook meer mogelijkheden in handen om de kwaliteit van de begeleiding op te volgen. Door het strikt omschrijven van de definitie “loopbaanbegeleiding”, het invoeren van een kwaliteitslabel, en bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om klachten te melden, is er nu een betere opvolging van de aanbieders van loopbaanbegeleiding. (https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/kwaliteit).

Zelf hebben wij zeer positieve ervaring met de loopbaanbegeleiding met als basis een KernTalenten-analyse. Wat zijn KernTalenten? KernTalenten weerspiegelen je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie om kennis en competenties te willen verwerven en om jouw klassieke aanleg, persoonlijkheid en talenten te ontwikkelen. KernTalenten zijn je natuurlijke aanleg, je set van sterke en minder sterke eigenschappen. Samen vormen ze de 'blauwdruk' van je persoonlijkheid. Deze bevinden zich nog onder de laag van klassieke talenten, aanleg, competenties en vaardigheden.

Wil je hierover meer informatie krijgen?

Dan kan je steeds terecht bij An, één van onze consultants (an@rainbowgroup.be), https://www.vdab.be/magezine/03-2016/kindertijd en http://www.coretalents.be .

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.