Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group

Met trots kondigen we aan dat Rainbow Resources Group vanaf vandaag deel uitmaakt van Axis Group.
Axis Group is sinds bijna 25 jaar een gevestigde waarde in de rekruteringssector.

We hebben veel met hen gemeen: een soortgelijke database aan klanten en kandidaten, dezelfde manier van werken, éénzelfde oog voor kwaliteit en we hanteren dezelfde normen en waarden.

Samen kijken we er naar uit om je HR-doelstellingen kracht bij te zetten met ons breed gamma aan HR-diensten.

Lees meer via onderstaande knop.

Werknemers Werkgevers

Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group
1

Waarom kandidaten best hun CV aanpassen naar de job waarvoor ze solliciteren

  • 3 Min leestijd
career-3449422_19202.png
Het is belangrijk - voor kandidaten én recruiters – dat sleutelcompetenties vermeld in een vacature duidelijk uit het CV springen. Wij raden kandidaten derhalve aan hun CV aan te passen naar de job waarvoor ze solliciteren.

Als recruiters, krijgen wij dagelijks een groot aantal CV’s binnen voor verschillende jobs. Derhalve is het vanzelfsprekend dat de tijd voorzien om een CV door te nemen vaak beperkt is. Het is dus belangrijk - zowel voor kandidaten als recruiters – dat de sleutelcompetenties vooropgesteld in een vacature duidelijk uit het CV springen. Wij raden je daarom ook ten stelligste aan je CV aan te passen aan elke job waarvoor je solliciteert.

Wanneer ze op zoek gaan naar een “topkandidaat” voor een klant, moeten recruiters zich vaak een weg banen door een hele hoop CV’s.

Waar zoekt de recruiter specifiek naar?

De nodige vaardigheden voor het uitoefenen van een bepaalde job.

Wat hoopt de recruiter te vinden in het CV?

Vaardigheden die nodig zijn, relevante ervaringen, of overdraagbare competenties.

Maar hoe kan je weten welke vaardigheden een recruiter zoekt?

Door de jobbeschrijving grondig en met aandacht door te lezen.

Zo eenvoudig kan het maar zijn! Niettemin, slagen kandidaten die cruciale stap volledig over.

De functiebeschrijving analyseren

Highlight alle skills en ervaringen in de functiebeschrijving: skills die te maken hebben met de job, skills die te maken hebben met het type bedrijf, de grootte ervan en haar activiteitveld, en de soorten soft skills die nodig zijn. (Bijv. Iemand die zich makkelijk aanpast, iemand die discreet is, iemand met sterke communicatievaardigheden, enz.)

Als je solliciteert voor de juiste jobs, zou idealiter de meerderheid van de vermelde skills bij jou aanwezig moeten zijn. Die skills staan best duidelijk op het eerste deel van je CV.

Zorg er eveneens voor dat de juiste sleutelwoorden duidelijk en logisch zijn verwerkt in jouw cv. Dat kan bijvoorbeeld gaan over technische termen die betrekking hebben op jouw vakgebied, of jargon eigen aan een bepaalde job: als die op een strategische manier in je cv voorkomen kan je het verschil maken. Temeer omdat meer en meer bedrijven tegenwoordig softwarerobots gebruiken om cv’s te scannen.

Je vaardigheden ordenen

We vragen uiteraard niet om een volledig verschillend cv te schrijven iedere keer je solliciteert, noch vragen we je om te liegen of vaardigheden toe te voegen die je niet bezit.

Maar, de volgorde aanpassen van de skills die je vermeldt , of de beschrijvingen van jouw taken en verantwoordelijkheden veranderen zodat de juiste sleutelwoorden erin voorkomen is echts iets waarvan je een gewoonte moet maken.

Laten we als voorbeeld iemand nemen die evenveel ervaring heeft als Management Assistant als als Office Manager, en die voor beide functies wil solliciteren. De sleutelwoorden en specifieke skills zullen anders zijn afhankelijk van de jobaanbieding en het bedrijf. In zo’n geval zou het dan een slimme zet zijn om je cv aan te passen zodat je beter matcht met de functie.

Het zou kunnen dat je je vaardigheden op je cv op chronologisch wijze hebt vermeld en volgens ervaringen. Het kan echter zijn dat één ervan beter in verbinding staan met de job waarvoor je solliciteert. Daarom is het aangewezen die voor de andere te plaatsen.  Je kan zelf de keuze van sleutelwoorden bepalen en zien in welke volgorde je ze wil plaatsen op je cv, zo lang het maar in lijn is met de vereisten van de functie.

Dat verhaal gaat eveneens op voor de sollicitatiebrief: stuur geen algemene sollicitatiebrief op, maar pas hem telkens aan aan de job waarvoor je solliciteerd.

Je cv aanpassen is een belangrijke stap. Als de nodige skills (of overdraagbare skills) niet duidelijk genoeg naar voor voren komen, wanneer de recruiter je cv leest, dan is de kans kleiner dat je een positieve feedback zal ontvangen op je sollicitatie.

 

Veel succes!

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.