1

Drie dingen waarop je moet letten wanneer je op sollicitatiegesprek gaat

  • 3 Min leestijd
adult-conversation-discussing-1181712.jpg
Het is belangrijk na te gaan in welke mate je je goed voelt bij het bedrijf waarvoor je solliciteert. Je brengt er immers een lange tijd door. De volgende tips kunnen je helpen bij het maken van de juiste overwegingen.

De arbeidsmarkt is een jungle. Sommigen worden tientallen keren afgewezen voor ze een sollicitatiegesprek te pakken krijgen. En die vormen vaak een grote uitdaging. Als kandidaat kan je er veel voor over hebben om onthouden te worden, mar wat je nooit mag vergeten is dat het bedrijf ook op de rooster wordt gelegd. Wanneer kandidaten vechten voor een bepaalde job, concurreren bedrijven met elkaar voor de juiste kandidaat. In die dubbele strijd, kan jij als gekwalificeerde kandidaat het bedrijf al dan niet onthouden. Je vaart er dus wel bij om daar goed over n ate denken zodat je een goede beslissing maakt. In dit artikel onderlijnen we drie aspecten die jou daar bij kunnen helpen.

 

1)   De bedrijfscultuur

Als je je afvraagt of een bedrijf waarbij je op gesprek gaat de juiste match is voor jou, kan je eens achterhalen wat welke bedrijfscultuur daar aanwezig is. Dat kan je bijvoorbeeld doen door eens een kijkje te nemen op hun bedrijfswebsite of sociale-mediakanalen, of je kan met de mensen spreken waarvan je weet dat ze daar werken of werkten. Je vraagt hen dan niet enkel naar de missie en waarden van het bedrijf of naar hun marktdoelstellingen, maar je wil ook ook te weten komen hoe zed at doen, en welke mentaliteit dat teweegbrengt onder de medewerkers. Competitie tussen collega’s, geklets tijdens lunchpauze’s kunnen een sterke impact hebben op jouw dagelijks leven.

 

2)   Directe collega’s en manager

Een groot deel van je tijd spender je natuurlijk met je directe collega’s. Wanneer je tot in de laastste fasen van het selectieproce geraakt, zou je kunnen vragen of je ze zal eens kan ontmoeten (formeel of informeel) zodat je kan zien of dat dat wel zou kunnen werken. Ook kan je bij jezelf nagaan wat de toekomstige managementstijl zou kunnen zijn, en of die jou zou liggen, zodat je daar ook een mismatch kan vermijden. Als je spanningen ervaart tussen jou en je toekomstige collega’s, mag je aannemen dat die spanningen er nog steeds kunnen zijn wanneer je aangenomen bent. Die zouden dus ook een impact kunnen hebben op hoe je het bedrijf zal komen te ervaren.

 

3)   Workplace

Een groot voordeel van je sollicitatiegesprek meteen te hebben op je toekomstige werkplek, is dat je al eens de sfeer kan opsnuiven en een eerste indruk kan krijgen over de plaats. Vraag zo mogelijk waar jou plaats ergens zou zijn: op die manier kan je ontdekken of je jezelf er ziet werken. Het kantoor kan uitgerust zijn met hoge of lage blafonden, al dan niet stoffig zijn, of je kantoor kan zich in een open-spaceruimte begeven… Hoe dan ook, je zal ere en groot deel van je dagen spenderen, dus het zou niet meer dan logisch zijn dat je een kijkje van dichtbij zou willen.

Hou rekening met die drie aspecten wanneer je zou willen werken bij een bedrijf, want ze hebben een impact op hoe je je daar zult voelen.  Voelen is inderdaad een opmerkelijk woord hier: een job aannemen is een grote beslissing die zou moeten gestut worden op rationale punten, maar niet ten koste van gevoelens, zij voeden motivatie en manifesteren zich zeker op de langere termijn. Moest je om één van voorgenoemde redenen niet goed voelen in een bedrijf, zou je eens goed moeten nadenken of je er nog wilt bliven werken. Anderzijds, kan een goede match tussen jouw professionele persoonlijkheid en die aspecten een sterke kracht teweegbrengen, ideal voor een langdurige gedrevenheid.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.