1

Interim-interesse

Laura23.jpg
Laura Burchardt
  • 2 Min leestijd
32i2mage-from-rawpixel-id-413930-jpeg.jpg

Why choose to hire through temping?

De proefperiode

Sinds 1 januari 2014 is de proefperiode afgeschaft, op een aantal uitzonderingen na, waaronder interimwerk. Generaliter, worden de eerste drie dagen op het werk gezien als een proefperiode. Zowel de werkgever als de werknemer kan het contract verbreken, zonder opzeg of compensatie.

Maar er is meer

Eens die periode voorbij is, kan de samenwerking beëindigd worden op wekelijkse basis, zonder verantwoording of extra kosten. Omgekeerd, als je wel tevreden bent met de bekwaamheden van de tijdelijke werkkracht, kan je hem/haar aannemen aan de prijs van een normale rekrutering, maar zonder de uren die al gepresteerd warden door de tijdelijke werkkracht. Een andere mogelijkheid is om te wachten tot de persoon 115 werkdagen (lees: 874 werkuren) bij u gepresteerd heeft en vervolgens over te schakelen naar een vaste rekrutering zonder extra kosten.

De administratie

Rainbow Resources Group is verantwoordelijk voor de gehele administratie die komt kijken bij de tijdelijke werkkracht, inclusief vakantie, getuigschrift van tewerkstelling, C4; document 281.10, … 

De verantwoordelijkheid

Ons bureau is er om je te ondersteunen en te adviseren doorheen uw missie. We zorgen ervoor dat je in orde bent met de sociale wetgeving en de regels die o.a. gerelateerd aan het Paritair Comité. De tijdelijke werkkracht valt onder onze verzekering wat maakt dat Rainbow Resource Group het ziekteverlof betaalt.

De payroll

Wij zorgen voor de dimona-aangifte, maaltijdcheques, transportvergoedingen, sociale-zekerheidsbijdragen, en pensioenpremies. Als klant type interim, ontvang je enkel een wekelijkse of maandelijkse rekening (afhankelijk van uw keuze). Daarin zitten alle kosten vervat. Neem in acht dat dit een dienst is die we eveneens aanbieden aan een lagere coëfficiënt; contacteer ons gerust als je meer informatie wenst te ontvangen over het onderwerp.

De dienstverlening

Belangrijk bij dit verhaal is dat onze dienstverlening identiek is voor alle soort plaatsingen: we proberen steeds de juiste kandidaat te vinden. Bij alle kandidaten worden testen en interviews afgenomen. Vervolgens stellen we een dossier samen, zodat u als klant over al de nodige informatie beschikt om een geïnformeerde beslissing te maken.

Twijfel niet langer; een tijdelijke werkkracht in dienst nemen is een eenvoudige oplossing voor het vinden van uw volgende werknemer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.