1

Rekruteren in december

Tanya.jpg
Tanya Kruijer
  • 2 Min leestijd
2rachel-danner-m9m_D5F8RVA-unsplash.jpg

December is aangebroken! Het begin van een nieuwe maand, eentje waar Iedereen op zoek gaat naar de perfecte outfit(s) voor de feestdagen. Vaak wordt dit in de recruitment wereld aanschouwd als een “cool down” periode door de wakende feestdagen. Maar, wat als dit nu net de geschikte tijd is om nieuwe mensen aan te werven?

Timing maakt vaak het verschil in de recruitment wereld, en dus moet deze periode ten volste benut worden zodat jouw bedrijf en jouw nieuwe collega, het nieuwe jaar kan in gaan met een verse start – en een nieuwe job! 

December is een drukke maand voor veel bedrijven, afhankelijk van de industrie natuurlijk. Velen bereiden zich voor op het afsluiten van het huidige jaar of maken al voorbereidingen voor het nieuwe jaar, anderen zijn volop bezig met het plannen van recepties en feestjes. Voor professionele diensten kan het einde van het jaar een rustigere periode zijn en net is dan is het moment om de zoektocht te boosten en naar de nieuwe collega!

Voordelen dat je misschien nog niet kende bij het aanwerven in de maand december:

-       Je bent de competitie voor

De zoektocht naar een nieuwe collega verloopt niet altijd even vlot. De competitie is gigantisch en als je er niet snel genoeg bij bent, kan het een gemiste kans worden.

“You snooze you lose”.

In de kerstperiode echter, is de concurrentie beperkt omdat de competitie waarschijnlijk wel een pauze hebben ingelast bij het aanwervingsproces. Profiteer van deze gelegenheid!

-       Er zijn tal van netwerkmogelijkheden

Net als gezinnen, hebben bedrijven ook de neiging om evenementen tijdens de feestdagen te hosten. Voor werkzoekenden is dit het perfecte moment om te profiteren van de toename van netwerkevenementen. Hier is jouw aanwezigheid zeker belangrijk, hou je oren en ogen open!

-       Kandidaten hebben meer tijd voor interviews rond deze periode

De kandidaten hebben rond deze periode meer tijd, en nemen meer tijd voor hun “job search”. Ze voelen zich minder aangejaagd om een beslissing te nemen en tot slot zijn ze dan ook vaker en sneller beschikbaar voor interviews.

 

Je ziet het, het stilleggen van aanwervingen speelt dus niet in je voordeel. Wie weet heeft de perfecte kandidaat net jouw job op haar/zijn kerstlijstje gezet? Trouwens, hoe beter het nieuwe jaar aanvangen dan met een nieuwe uitdaging?

 

Gewoon ter informatie:

De kantoren van Rainbow Resources blijven tijdens de feestdagen geopend en staan tot uw dienst wanneer nodig!

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.