1

Het gouden kooi-syndroom

Laura23.jpg
Laura Burchardt
  • 2 Min leestijd
Thegoldencagesyndrome.jpg

In de strijd om talent zijn werkgevers zich meer bewust van de waarde van hun werknemers en dus overcompenseren ze met beloningen, een goede werkomgeving, een hoog inkomen en werkzekerheid om deze goede elementen te behouden. In eerste instantie zal dit de werknemer tevreden stellen en motiveren, maar op een lange termijn, bij gebrek aan kansen, voelt de werknemer zich verplicht aan de organisatie en dit zorgt voor een gebrek aan evenwicht tussen de werkgever en de werknemer.

De werknemer blijft dan voor de verkeerde redenen, en het bedrijf is erin geslaagd om één van de beste elementen te behouden, maar deze medewerker heeft zijn motivatie en ambitie verloren, waardoor hij zijn uitmuntendheid verliest.

Het dilemma is dat de werknemer de baan, de collega's en de omgeving leuk vindt; ze zijn er al een tijdje en hebben een goede situatie. En het onbekende is eng. Hierop zeg ik dat zelfs een gouden kooi nog steeds een kooi is.

Tijd voor bezinning:

  • Ga je vrolijk naar je werk of tel je de uren tot je kunt vertrekken?
  • Heb je het gevoel dat je werk de moeite waard is?
  • Ben je voortdurend vermoeid op het werk, maar voel je je ook buiten de werkuren energieker?
  • Klaag je meer dan gewoonlijk?
  • Blijf je voor de juiste redenen?

Om deze laatste vraag te kunnen beantwoorden, moet je prioriteit geven aan wat je echt wilt voor je carrière, waar je mee kunt leven en vooral waar je mee kunt groeien. En kijk of dit aansluit bij je huidige situatie. 

Als je op de meeste van deze vragen positief hebt geantwoord, gefeliciteerd, dan ben je waar je op dit moment moet zijn.

Zo niet, dan is het tijd voor jou om verder te gaan, en houd je prioriteitenlijst in gedachten bij het zoeken naar die volgende stap in je carrière.

“Het is je werk om je wereld te ontdekken en je er vervolgens met heel je hart voor in te zetten.” Boeddha

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.