1

Solliciteren in Corona tijden

An.jpg
An Degryse
  • 3 Min leestijd
ApplyingduringCoronatimes.jpg

Sommige hebben het ooit ervaren, een sollicitatiegesprek in remote. De meeste bedrijven houden toch vast aan het “face-to-face” interview. Begrijpelijk als je weet dat heel wat van onze communicatie ondersteunt wordt door non-verbale componenten (lichaamstaal, mimiek, stemgeluid, etc.). Ook al is de wetenschappelijke wereld het niet eens over de exacte percentages, toch zorgt een camera ervoor dat communiceren op een specifieke manier gebeurt. Enige voorbereiding of extra tips kunnen relevant zijn. Enkele do’s and don’ts op een rij.

1. Check, check en dubbel check.

Wat kan je vooraf allemaal te controleren?

Start met de juiste connectie. Download het juiste programma (Microsoft Teams, Skype, Bluejeans, etc.). Elk bedrijf, elke recruiter heeft zijn eigen programma of methode. Indien jij er niet in slaagt om via hun applicatie aan te melden of toch minstens de test uit te voeren en daarover te communiceren, kan dit al een reden zijn om het gesprek niet te laten doorgaan.

Ten tweede : zorg dat de apparatuur goed staat ingesteld, camera op ooghoogte, microfoon die werkt en kies voor een neutrale achtergrond of maak uw achtergrond wazig zodat uw eigen beeld scherper naar voor komt. Jezelf in een neutrale en professionele achtergrond plaatsen hoort bij “de eerste indruk” voor een video sollicitatie.

Ook je kledij is best zakelijk. Trek dezelfde kledij aan zoals bij een normaal sollicitatiegesprek. Het zorgt voor de juiste sfeer en komt zeker professioneel over.

2. Houd je focus

Dit lijkt nogal logisch maar het is nog belangrijker voor een video interview dan voor een face-to-face interview.

Bij elk sollicitatie interview probeer je toch volle focus te houden? Je blijft kalm en probeert de recruiter van jouw competenties te overtuigen. Bij video is focus des te belangrijker omdat een interviewer niet steeds kan zien wie of wat jou afleidt, je bent immers niet in dezelfde ruimte. Afgeleid worden zorgt voor een onrustige indruk. Daarom, een rustige houding, goed oogcontact met je gesprekpartner en durven in de camera kijken (niet naar het scherm) zijn drie belangrijke elementen. Laat je aandacht niet afdwalen.

3. Bereid enkele vragen voor. 

Net als bij een persoonlijk gesprek kan je je maar beter voorbereiden op mogelijke vragen. Oefening baart kunst! Het kan nuttig zijn je antwoorden eens te filmen, zo kun je zelf kijken hoe je over komt. Op die manier schaaf je aan de presentatie van jezelf en kom je beter over tijdens het ‘echte’ video-interview. Je zult ook meer vertrouwd raken met de camera.

4. Aandacht voor het non-verbale. 

“Hire for attitude, train for skills”, is een credo bij veel recruiters. Persoonlijkheid is  belangrijk en daar komt het non-verbale om de hoek kijken. Het zorgt ervoor dat er een connectie ontstaat tussen beide partijen. Een video call maakt een “klik” moeilijker, het is minder persoonlijk dan iemand echt ontmoeten. Actief luisteren en duidelijk communiceren, ook het gebruik van lichaamstaal kan zeker ondersteunen wat u zegt.

5. Communiceer helder en kort. 

Het laatste element gaat over de duur van het gesprek en hoe best antwoorden. Video-interviews zijn niet ideaal voor brede uiteenzettingen. Formuleer jouw antwoorden bondig. Dat zorgt voor duidelijkheid en meer kans om de interviewer te overtuigen. Langdurig praten geeft het idee dat het om eenrichtingsverkeer gaat, terwijl het toch een gesprek tussen twee partijen moet zijn.

Rond het gesprek goed af. Som je sterke punten op het einde van het gesprek nog eens op, stel eventueel bijkomende vragen en bedank de recruiter voor de getoonde interesse.

 

Wij wensen jou alvast heel veel succes.

Uw Rainbow Resources Team

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.