Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group

Met trots kondigen we aan dat Rainbow Resources Group vanaf vandaag deel uitmaakt van Axis Group.
Axis Group is sinds bijna 25 jaar een gevestigde waarde in de rekruteringssector.

We hebben veel met hen gemeen: een soortgelijke database aan klanten en kandidaten, dezelfde manier van werken, éénzelfde oog voor kwaliteit en we hanteren dezelfde normen en waarden.

Samen kijken we er naar uit om je HR-doelstellingen kracht bij te zetten met ons breed gamma aan HR-diensten.

Lees meer via onderstaande knop.

Werknemers Werkgevers

Rainbow Resources Group maakt deel uit van Axis Group
1

De waarheid over het zoeken naar werk

  • 4 Min leestijd
image-from-rawpixel-id-784916-original.jpg

Het vinden van een baan is niet eenvoudig, dus laten we het opsplitsen en het stap voor stap doen.

1. Wat is je doel?

Vraag uzelf af: wat uw toekomstige ambitie is en welke stappen u daarvoor moet nemen. Wat uw doel ook is, of het nu financieel is of een bepaalde titel / functie of bedrijf, enz., Zorg ervoor dat uw volgende baan u dichter bij uw doel brengt.

Weten wat u van uw volgende baan verwacht, zal u helpen bij het solliciteren, aangezien de redenering achter uw keuze een groot deel van uw begeleidende brief zal vormen en als verkoopargumenten zal dienen tijdens uw sollicitatiegesprekken.

2. Het voorbereiden van uw curriculum en begeleidende brief

Waar u bij het schrijven van uw cv rekening mee moet houden, is dat u het moet schrijven voor de baan die u wilt, wat betekent dat u zich moet concentreren op de vaardigheden en ervaringen die u kwalificeren voor de baan waarvoor u solliciteert. Probeer kort maar volledig te zijn, zonder teveel in detail te treden.

Begin uw begeleidende brief door uw beslissing uit te leggen waarom u voor deze specifieke functie solliciteert, bij dit bedrijf; deel uw interesse in hen.

Breng het onderwerp vervolgens terug naar u, gebruik uw begeleidende brief om te benadrukken waarom uw competenties en ervaringen de werkgever ten goede komen.

3. Waar en hoe aanvragen?

Het ligt voor de hand om online te kijken, er zijn veel websites die vacatures adverteren, maar dat betekent ook dat ze veel sollicitaties krijgen. Deel uw curriculum op deze websites, hierdoor kunnen recruiters u ontdekken.

Stuur spontane sollicitaties, verken bedrijven of gebieden die u interesseren en stuur uw verzoek naar de afdeling human resources.

Neem contact op met wervingsbureaus (ja, zoals Rainbow Resources Group), we kunnen u adviseren, u voorstellen aan onze klanten, we gaan samen met u op zoek naar werk en we begeleiden u tijdens het hele interviewproces. Ook moedig ik u aan om contact te houden met uw adviseur, hen op de hoogte te houden van uw zoekopdrachten, niet wekelijks maar ten minste eenmaal per maand.

4. Je hebt een interview!

Alle interviews moeten worden voorbereid, ken het bedrijf, leer zo mogelijk zoveel mogelijk te weten over de mensen met wie je gaat interviewen. Probeer een paar vragen voor te bereiden, zodat het meer aanvoelt als een gesprek en minder als een ondervraging.

Presentatie zal belangrijk zijn, omdat dit de eerste indruk is die ze van je zullen hebben. Kleed u professioneel, ongeacht het niveau van de baan waarvoor u solliciteert. Rook niet vlak voor een interview, als het moet, zorg dan dat je de geur voor het interview verwijdert.

Wees op tijd, ik zou u aanraden om uw huis 30 minuten voor uw geplande vertrek te verlaten, zodat u zich niet hoeft te haasten (dit voorkomt extra stress en zweten), als u om deze reden te vroeg bent, neem dit dan tijd om jezelf op te stellen en nog een laatste keer je aantekeningen te lezen, presenteer jezelf pas 10 minuten voor het interview, niet eerder.

Wees jezelf, ze zijn al geïnteresseerd in je profiel, dus concentreer je op dat positieve element en bouw erop voort.

5. Het is ongunstig

Het is moeilijk om negatieve of zelfs geen antwoorden te krijgen, onthoud dat: 'het is niet persoonlijk, ze kennen je niet'.

Gebruik het als leermiddel, vraag om feedback: ‘Waarom hebben ze niet voor jou gekozen?’, ‘Wat kun je nog meer doen?’, Enz.

6. Wat kun je nog meer doen?

Leg contacten op Linkedin, link met mensen die al in het veld zijn of het bedrijf dat u interesseert, u kunt zelfs contact met hen opnemen voor advies over hoe u daar kunt komen.

Wees bereid om uw curriculum helemaal opnieuw te herschrijven, uw CV en begeleidende brief opnieuw te lezen, een frisse blik kan waardevol advies opleveren.

Zet je werk daar neer; gebruik sociale media om uw kennis, vaardigheden, talent, etc. met anderen te delen.

Verbeter jezelf door cursussen te volgen of op de hoogte te blijven van alles wat met de baan of het vakgebied te maken heeft.

Zet een bepaald aantal uren per week opzij voor solliciteren, ik raad 5 tot 10 uur per week aan. Minder dan dat zal de zoektocht niet efficiënt genoeg zijn; meer dan dat, zult u zich snel gedemotiveerd voelen.

En als u zich ongemotiveerd voelt, een pauze neemt, uw zoektocht een dag of twee opzij laat en er verfrist en positief op terugkomt, zal het een verschil maken.

7. De vacature

Neem de tijd om het aanbod te lezen, analyseer of u echt tevreden bent met de algehele baan en de werkomstandigheden. Accepteer een baan niet uit wanhoop; neem de tijd om te vinden wat bij je past.

Zorg ervoor dat alles wat u met de werkgever afspreekt in het contract staat; vraag hen gerust om het contract aan te passen.

Rainbow Resources Group staat tot uw beschikking als u vragen heeft over de punten in dit artikel. Dit is ook onderdeel van onze dienstverlening om onze kandidaten te adviseren en te begeleiden.

'De enige manier om geweldig werk te doen, is door te genieten van wat je doet' - Steve Jobs

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.