1

In HR met wereldwijde ervaring

tesspic.jpg
Tess Guetat
  • 3 Min leestijd
Homecountry.jpg

Er was een tijd, vele jaren geleden, toen ik alles niet snel genoeg kon gaan en ik niets liever wilde dan ver reizen. Ik wou overal zijn maar niet in dit “vlakke land”, zoals Jacques Brel zong.

En dus ruilde in België voor een internationaal avontuur. Met een beurs koos ik Cádiz om mijn master aan de ULB af te maken. Het was super: wonen op het strand, de "pueblos blancos", de andalusische dorpen bezoeken, sherry proeven, kleurrijk carnaval, de warme, gezellige en relaxte cultuur. Ik werd besmet met het reis virus, Ik wilde de wereld blijven ontdekken, weten en leren over andere culturen.

Opnieuw met een beurs trok ik naar de Northeast Louisiana University mijn master na master. Vier uur ten noorden van New Orleans. Ik bleef er twee jaar. Twee jaar om een heel andere levensstijl te ontdekken: het dragen van een wapen is een grondwettelijk recht, voetbal is een wereldsport en studeren was er top.

Ook na deze ervaring was Ik nog niet klaar met de wereld. Het overlijden van prinses Diana bracht me naar Londen. De eerste keer in Engeland. Ik moest er gewoon zijn en de optocht van de begrafenis life kunnen meemaken. Vanaf de Pall Mall te midden van een menigte van rouwende mensen. Indrukwekkend is het minste dat ik kan zeggen. Ik was verliefd op de mensen en de ziel van Londen. Dus maakte ik er mijn thuis. Tijdelijk. Nou ja, voor tien jaar.

En zo begon ik mijn loopbaan in de reclame. Deze strategische, creatieve wereld zat me als gegoten. Een werkervaring die ik kan omschrijven als intens, work hard, play hard, late uren, etc. Maar vooral de awards en de ceremonies, het strategisch denken, de opgetogen klanten, de zakenreizen en de wetenschap dat ik kon bijdragen om wereldmerken sterker te maken. Maar de reiskoorts hield me wakker en dus, tijd voor een nieuwe uitdaging?

Ik nam het vliegtuig voor een vakantie om Dubai te zien. Twee maanden later was ik er gesetteld met een nieuwe job, een flat, een auto en een stralende glimlach. Mijn nieuwe buit was binnen. Een nieuw avondtuur wat begonnen met moderne stranden, palmbomen, glasheldere gebouwen en gastvrije Arabieren. Ik bleef er werken als consultant in marketing en media. In 2010 besloot k mijn eigen adviesbureau te openen. Marketing en later, soft skills training & consultancy. Vijf jaar van intensief werk. De Londense jaren van discipline wierpen hun vruchten af. Tandem werd een naam in de marketingwereld. Hoewel mijn team en ik een groot netwerk hadden, was het vaak toch een eenzame job. Ik was op zoek naar zakenpartners maar het werden kopers. Na drie maanden had ik de handen weer vrij. Wat nu?

Ik besloot een pauze in te lassen en ging terug studeren, een Bachelor in HR-management. “Mensen” hebben me altijd geboeid. Ik wilde onderzoeken hoe nieuwe technologieën werk en mens zouden beïnvloeden. Een korte periode als docent in verandermanagement en digitale transformatie leerde me dat ik wel iets kon met loopbaanveranderingen en nieuwe uitdagingen. En de uitdaging, om aan de slag te gaan in HR, bracht met terug naar België.

België is democratisch, inclusief en een innovatieve hotspot, geloof me vrij. Als Brusselaar heb ik veel waardering voor de mogelijkheden van de stad. Het hart van Europa. De eindeloze carrièremogelijkheden in Brussel, van ondernemerschap tot wereldwijde ondernemingen en alle Europese instellingen. Als Belg weet u dat misschien niet maar België staat ook zeer hoog op de Human Development Index en wordt beschouwd als een van de veiligste en meest vreedzame landen ter wereld. Expats beschouwen België als een topkeuze. Gelukkig en dankbaar ben ik blij dat ik hier aan de slag kan in human resources. Er vol van overtuigd dat “taking care about people’s professional life” mijn duidelijk doel is.

Meer info via https://www.expatica.com/be/moving/about/introduction-to-belgium-469849/

Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk cookiebeleid.